|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
Ok, to recap:
Installed SQL Express 2k8 with 'cuyahoga' instance name on Windows 7 Ultimate x86
I downloaded and unzipped cuyahoga to c:\inetpub\wwwroot
Using Nant, I built the solution
Then, I changed the configuration file per the instructions on the site
I created an application in IIS and listed the build directory as it's base
Now, when I browse to http://localhost/cuyahoga/, I get
Server Error in Application "cuyahoga"
HTTP Error 404.3 - Not Found The page you are requesting cannot be served because of the extension configuration. If the page is a script, add a handler. If the file should be downloaded, add a MIME map.
I am using v1.6 of cuyahoga.
Thanks in advance.
|
|
Rank: Administration Groups: Administration
, Member
Joined: 10/7/2008 Posts: 505 Points: 1,515
|
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
First one, I tried, but am still getting the error. Second one provided a great deal of info, but what, exactly you were trying to point out is a mystery, can you clarify for me please?
So we're clear:
I changed permissions on the web.config file for full access for everyone (right now) Changed the interpreted to classic for apps in IIS Changed identity to localsystem rather than apppool
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
Also, if I want to add a Script Map Handler in IIS, what Request Path and Executables do I use?
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
Ok, wow, the rank "Newbie" fits here....I forgot to manually select ASP.net when configuring IIS.
New issue, still unable to see page, I get this error:
Server Error in '/' Application.
Parser Error
Description: An error occurred during the parsing of a resource required to service this request. Please review the following specific parse error details and modify your source file appropriately.
Parser Error Message: Could not load type 'Cuyahoga.Web.Global'.
Source Error:
Line 1: <%@ Application Codebehind="Global.asax.cs" Inherits="Cuyahoga.Web.Global" %>
Source File: /global.asax Line: 1
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
Alright...resolved this one also. Copied the bin folder from the subdirectory to the web\ folder root
I cannot for the life of me get SQL to connec though, I've tried SQL 2k5, 2k5 Express, 2k8, and 2k8 Enterprise. I enabled Named Pipes and TCP/IP on all and set the connection string as was provided in the installation instructions, but I continually cannot connect. I've read through hundreds of forum posts trying to find the issue, but nothing seems to resolve it, can you offer some insight please?
|
|
Rank: Administration Groups: Administration
, Member
Joined: 10/7/2008 Posts: 505 Points: 1,515
|
ben9035 wrote:Alright...resolved this one also. Copied the bin folder from the subdirectory to the web\ folder root
I cannot for the life of me get SQL to connec though, I've tried SQL 2k5, 2k5 Express, 2k8, and 2k8 Enterprise. I enabled Named Pipes and TCP/IP on all and set the connection string as was provided in the installation instructions, but I continually cannot connect. I've read through hundreds of forum posts trying to find the issue, but nothing seems to resolve it, can you offer some insight please? Try this: 1) Open IIS Manager (II7) 2) Click 'Application Pools' 3) Right click the application and click 'Advanced Settings...' 4) Find 'Process Model' section and change the 'Identity' to 'Local System' SQL Server should now connect.
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
No Luck, is this what my connection string should look like?
connectionString server=
(local);database=Cuyahoga;Trusted_Connection=True connectionString
Obviously there are brackets around the conenction string, but it wouldn't let me post it with them
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
I was not presented with the option to add a user to SQL 2k5, nor did SQL Management Studio get installed for me to create a user, and I tried the old default of "sa"/"sa", but that didn't work either.
|
|
Rank: Administration Groups: Administration
, Member
Joined: 10/7/2008 Posts: 505 Points: 1,515
|
ben9035 wrote:No Luck, is this what my connection string should look like?
connectionString server=
(local);database=Cuyahoga;Trusted_Connection=True connectionString
Obviously there are brackets around the conenction string, but it wouldn't let me post it with them Try: ((connectionString))Server=.\sqlexpress;Database=Cuyahoga;Integrated Security=SSPI((/connectionString)) Replace (( and )) for correct brackets.
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
Nope. I am wondering though...why is the database name cuyahoga already? It just created the default SQLExpress instance, so I don't know when it would've configured that.
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
Just so you know, I have no firewall or anything running that would prevent access on 1433 (or any other port for that matter)
|
|
Rank: Administration Groups: Administration
, Member
Joined: 10/7/2008 Posts: 505 Points: 1,515
|
ben9035 wrote:Nope. I am wondering though...why is the database name cuyahoga already? It just created the default SQLExpress instance, so I don't know when it would've configured that. Try: ((connectionString))Server=.\sqlexpress;Database={DatabaseName};Integrated Security=SSPI((/connectionString)) Replace (( and )) for correct brackets. Replace {DatabaseName} for the name of your database. To create a database: http://www.quackit.com/sql_server/sql_server_2008/tutorial/create_a_database.cfm
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
It's SQL 2005, and, as previously stated, no Management Console came with it :-(
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
Went ahead and installed 2k8 Express with Management Studio, but can't login to even the Studio part with either windows or SQL credentials....ideas?
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
wowsers, I thought this was supposed to be easy. Ok, I manually added a db in sql and changed the connection string to:
(connectionString)server=computername
\cuyahoga;Database=cuyahoga;Integrated Security=SSPI(connectionString)
NOW, I can connect, but I get the following error....
Server Error in '/' Application.
Invalid object name 'cuyahoga_moduletype'.
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.
Exception Details: System.Data.SqlClient.SqlException: Invalid object name 'cuyahoga_moduletype'.
Source Error:
Line 72: } Line 73: } Line 74: return crit.List(); Line 75: } Line 76:
Source File: C:\CuyaHoga\Core\DataAccess\CommonDao.cs Line: 74
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
Well, it looks like the DB didn't ever install like it should've because I get a different error everytime I try the webpage. Is there a way to reinstall it?
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
Update: I ran the top 4 db query files located in the database directory, and I think I'm almost there, but I got this now:
Server Error in '/' Application.
Invalid column name 'metakeywords'. Invalid column name 'metadescription'. Invalid column name 'offlinetemplateid'.
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.
Exception Details: System.Data.SqlClient.SqlException: Invalid column name 'metakeywords'. Invalid column name 'metadescription'. Invalid column name 'offlinetemplateid'.
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
On a whim, I went and browsed to the admin directory, and am actually prompted for a login! However, I was never presented for an option to create a password other than the ones when installing dbs and/or programs, and those passwords aren't working. Help!
|
|
Rank: Member Groups: Member
Joined: 1/2/2011 Posts: 17 Points: 51
|
I added NT AUTHORITY/NETWORK SERVICE to SQL Security and 'can get logged on', but as soon as I hit the login button, I get:
The SELECT permission was denied on the object 'cuyahoga_user', database 'master', schema 'dbo'.
|
|
Guest |